Facebook Pixel Καράφλα τέλος…
Life
| 2011-02-18 18:54:00

Καράφλα τέλος…

Καράφλα τέλος…

Μια πολύ σπουδαία ανακάλυψη (δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που απασχολεί το εν λόγω θέμα) που έκαναν τυχαία ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE!

Οι ειδικοί μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο γαστρεντερικό σύστημα και τη διαδικασία της πέψης όταν εισάγοντας με ένεση την ουσία αστρεσίνη-Β σε πειραματόζωα, διαπίστωσαν ότι προάγει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στην πιο συχνή μορφή φαλάκρας, την ανδρογενή αλωπεκία!

«Υπήρξε σχεδόν απόλυτη επιτυχία καθώς η τριχοφυΐα επανήλθε πλήρως σε ποσοστό πολύ κοντά στο 100%» τόνισε ο ερευνητής Μίλιον Μουλουγκέτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια τονίζοντας ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για την καταπολέμηση της αλωπεκίας με αυτή την ανακάλυψη.

Οι επιστήμονες δεν στάθηκαν εκεί αλλά πραγματοποιώντας νέα πειράματα διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη ουσία όχι μόνο προάγει την τριχοφυΐα αλλά σταματά και την απώλεια μαλλιών στο αρχικό στάδιο του προβλήματος.

Κι αν τα νέα είναι τα εξαιρετικά για όσους υποφέρουν από απώλεια μαλλιών, μην τρέξετε να αναζητήσετε την ουσία στο διαδίκτυο ή τα φαρμακεία γιατί -όπως σημείωσαν και οι ερευνητές- θα χρειαστούν περίπου πέντε χρόνια για να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: star.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags