19/02/11 - 21:03

Προσοχή στο Facebook!

Ιοί απειλούν εκ νέου το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης...

Προσοχή στο Facebook!
25.147views 0shares

Πρόσφατα, μεγάλος αριθμός worms απείλησε τους χρήστες του Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Win32/Yimfoca.AA και Win32/Fbphotofake.

Το Win32/Yimfoca.AA μάλιστα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας του ThreatSense.Net σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Τσεχία και η Σλοβακία, τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Marek Polesensky, Malware Researcher της ESET, το Yimfoca worm χρησιμοποιεί το chat του Facebook για να επιτεθεί, ενώ το Fbphotofake είναι ένα social engineering worm, το οποίο επιτίθεται από μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με άλλο κακόβουλο λογισμικό, μέσω spam μηνυμάτων στο Facebook. Επιπλέον, το Yimfoca μπορεί να κατεβάσει και να θέσει σε λειτουργία άλλο κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - συμπεριλαμβανομένων των παραπλανητικών anti-virus λογισμικών, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας ή απενεργοποιώντας το firewall των Windows.

Το Fbphotofake worm εμφανίζεται κυρίως ως spam στο Facebook. Συνιστάται στους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να μην ανοίγουν ύποπτα και άγνωστα συνημμένα,ή να κάνουν κλικ σε αμφίβολους συνδέσμους.

ΠΗΓΗ: nooz.gr