21/02/11 - 13:47

Ανακαλύφθηκε ανθρώπινη οδοντοστοιχία 400.000 ετών

Το παλαιότερο τεκμήριο της εμφάνισης του σύγχρονου ανθρώπινου είδους και απόδειξη ότι οι πρόγονοί μας έζησαν δύο φορές παλαιότερα από όσο υπολογιζόταν μέχρι σήμερα...

Ανακαλύφθηκε ανθρώπινη οδοντοστοιχία 400.000 ετών
50.838views 0shares

Σύμφωνα με τους ερευνητές που εργάζονται στο σπήλαιο, η ανακάλυψη ανθρώπινης οδοντοστοιχίας, ηλικίας 400.000 ετών, αναμένεται να μεταβάλει την αντίληψη, που έως σήμερα συμμεριζόταν η επιστημονική κοινότητα, πως ο σύγχρονος άνθρωπος ξεκίνησε από την Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες θεωρούσαν πως η Αφρική ήταν η κοιτίδα της εμφάνισης του Χόμο Σάπιενς, καθώς εκεί είχαν βρεθεί τα παλαιότερα ανθρώπινα λείψανα, ηλικίας 200.000 ετών.

Το σπήλαιο όπου ανακαλύφθηκαν τα διπλάσιας ηλικίας ανθρώπινα δόντια, ανακαλύφθηκε το 2000 κοντά στο Ρος Χα’ αγίν, ανατολικά του Τελ Αβίβ και η οδοντοστοιχία που βρέθηκε υποβλήθηκε σε μία μορφολογική ανάλυση.

Όπως αποδείχθηκε, φέρει μεγάλες ομοιότητες με του σύγχρονου ανθρώπου, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις με ακτίνες Χ και αξονική τομογραφία. Επίσης έχουν ομοιότητες με τα στοιχεία του σύγχρονου ανθρώπου που είχαν βρεθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ και είναι ηλικίας 100.000 ετών, προσθέτει το ισραηλινό Παν/μιο.

ΠΗΓΗ: planitikos.com