Facebook Pixel "Ποιoς είπε ότι γλιτώσαμε τη χρεοκοπία;"
Life
| 2012-07-19 12:52:00

"Ποιoς είπε ότι γλιτώσαμε τη χρεοκοπία;"

"Ποιoς είπε ότι γλιτώσαμε τη χρεοκοπία;"

Διαβεβαίωση και δια στόματος Φώτη Κουβέλη ήρθε σήμερα από πρωινή εκπομπή για το γεγονός ότι μέσα στο 2012 δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Ο κ. Κουβέλης κράτησε τη συζήτηση σε τεντωμένο σχοινί μιλώντας μέχρι και για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι προειδοποίησε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο».

«Αναζητούμε ισοδύναμα για τα 3 με 3,5 δισ. ευρώ. Τα 8 δισ. ευρώ έχουν βρεθεί. Δεν θα έχουμε οριζόντια εφαρμογή μέτρων. Αν υπάρχουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ακρότητες θα το εξετάσουμε (...) Η προσπάθεια μας είναι να μην περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Έκανε λόγο δε, για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, με στόχο την πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων.

«Διεκδικούμε επιμήκυνση. Τα πράγματα θα πρέπει να κρίνονται στο πλαίσιο βαθιάς ύφεσης που μαστίζουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν τα μέτρα έτσι αποτελεσματικότητα» σημείωσε.

Εξέφρασε ακόμη και την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2012 θα γίνουν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις χωρίς να αποκαλύψει ποιες θα είναι αυτές. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφές εκδηλωμένο ενδιαφέρον.

Όπως ανέφερε για το τέλος ακινήτων η κυβέρνηση αντιμετωπίζει να υπάρξει ελάφρυνση πέραν των αυξημένων δόσεων με διάκριση κοινωνικών κατηγοριών.

«Όσα νοικοκυριά είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο διεκδικούμε να εξαιρεθούν από το χαράτσι» είπε.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα για την ανάσχεση της ανεργίας και αναθέρμανση της λειτουργίας της αγοράς» επισήμανε.

Για τους δανειολήπτες δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αφαίρεση από το εισόδημα πέραν του 30% του μηνιαίου μισθού στη δόση των τραπεζών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του Τειρεσία.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

«Θα κλείσουν περιττοί οργανισμοί ή θα συγχωνευτούν και ο κόσμος σε αυτούς θα μεταταγεί όπου υπάρχουν ανάγκες». Για την εφεδρεία τόνισε ότι τελικά αποδείχτηκε φιάσκο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags