Facebook Pixel Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
Life
| 2011-02-22 08:50:00

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Χωρίς τρόλεϊ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα παραμείνει και σήμερα η Αθήνα για πάνω από 4 ώρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο 11 με 16:00.

Στο μεταξύ, σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με κοινή απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους, τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, αλλά και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Κοινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις 11 στα Προπύλαια και μεθαύριο την ίδια ώρα στο Μουσείο.

Εξάλλου, σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα εξαιτίας της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα γίνει από το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης θα συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.

Από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, εξαιτίας της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags