22/02/11 - 23:47

«Καλά τα πάτε. Λίγο ακόμα…»

Την ικανοποίησή της για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για ευρωπαϊκή πρόκληση.

«Καλά τα πάτε. Λίγο ακόμα…»
54.200views 0shares

Σε δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει  αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της - το παρακολουοθύμε με ικανοποίηση».

«Είμαστε όλοι προσηλωμένοι σε ένα σταθερό ευρώ», ανέφερε η καγκελάριος ενώ συμπλήρωσε ότι «γίνονται συζητήσεις για τη διάρκεια του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα -  είναι ένα σημείο στο συνολικό πακέτο που  βρίσκεται πάνω στο τραπέζι».

«Η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού δανείου συνδέεται άμεσα με τη λύση πακέτο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, και εμμέσως με το γαλλογερμανικό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών, επισήμανε πως «πολλοί Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά που πρέπει να γίνουν». 

Ο κ. Παπανδρέου, απο την πλευρά του εξέφρασέ την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε με την κα Μέρκελ. Συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός. 

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα ισχυρότερη Ελλάδα»είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μία ευρωπαϊκή πρόκληση αυτή η κατάσταση, καθώς, πρόκειται για το μέλλον του ευρώ. Οι επιδόσεις ως τώρα δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει συνεχίσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή των υποδομών».

Απευθυνόμενος, δε, προσωπικά στη καγκελάριο της είπε: «Άνγκελα σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έχεις κάνει, την υποστήριξη και τη φιλία. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε τουρισμό και πράσινη ανάπτυξη. Δεν είναι ανταγωνιστική η οικονομία για αυτό και οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές».

Πηγή: Tanea.gr