Facebook Pixel «Ο Καντάφι θα αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ»
Life
| 2011-02-24 12:53:00

«Ο Καντάφι θα αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ»

«Ο Καντάφι θα αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ»

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι θα αυτοκτονήσει "όπως έκανε ο Χίτλερ", δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ.

"Οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες. Πρέπει να κάνει ότι έκανε ο Χίτλερ και να αυτοκτονήσει", τόνισε σε συνέντευξή του στην σουηδική εφημερίδα Expressen ο πρώην υπουργός που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τους Λίβυους διπλωμάτες να στηρίξουν την εξέγερση και αποκάλυψε ότι το καθεστώς της Τρίπολης προσέλαβε αφρικανούς μισθοφόρους.

"Είδα τον διάβολο σε αυτόν (τον Καντάφι). Τώρα είναι η ώρα για όλους τους διπλωμάτες στη Σουηδίας και στον υπόλοιπο κόσμο να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από το φονικό καθεστώς. Τους ζητώ να παραμείνουν στις θέσεις τους, αλλά να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του λαού", τόνισε ο Τζαλίλ.

Αναφερόμενος στους μισθοφόρους, είπε ότι γνώριζε πως το καθεστώς είχε μισθοφόρους και πριν την εξέγερση. "Στη διάρκεια πολλών υπουργικών συμβουλίων η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να δώσει την λιβυκή υπηκοότητα σε άτομα από το Τσαντ και τον Νίγηρα. Διαμαρτυρήθηκα και αυτό καταγράφηκε", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τζαλίλ, που είχε επικρίνει πολλές φορές στο παρελθόν το καθεστώς Καντάφι και είχε ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας για τη σφαγή στη φυλακή Αμπού Σάλιμ το 1996 με 1.200 νεκρούς, έγινε για πρώτη φορά υπουργός το 2007.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags