Facebook Pixel Ανησυχία για τη γρίπη στα σχολεία
Life
| 2011-02-25 10:06:00

Ανησυχία για τη γρίπη στα σχολεία

Ανησυχία για τη γρίπη στα σχολεία

Αυξητική είναι η τάση του αριθμού των μαθητών που απουσιάζουν από το σχολείο καθημερινά, λόγω γρίπης, όπως διαπιστώνουν οι διευθυντές των σχολείων, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Ένα σοβαρό πρόβλημα, που αναμένεται να λύσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι αυτό των απουσιών, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιασθεί.

Πάντως, καθημερινά γίνονται συσκέψεις, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα τις ιατρικές βεβαιώσεις.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόληψης, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποστείλει από τον προηγούμενο μήνα σε όλα τα σχολεία, συστήνονται τα εξής:

-Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

-Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της νέας γρίπης περιλαμβάνουν, αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

-Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη, το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

-Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

-Τακτικό πλύσιμο των χεριών.

-Χρησιμοποίηση από όλους αντισηπτικού διαλύματος.

-Εκπαιδευτικοί και μαθητές που ασθενούν δεν προσέρχονται στον χώρο του σχολείου.

Εξάλλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «δεν κρίνεται σκόπιμη η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags