26/02/11 - 10:16

Ο Τσάβες στηρίζει Καντάφι!

Στο πλευρό του Μουμάρ Καντάφι δήλωσε ότι τάσσεται ο Ούγκο Τσάβες, αν και δεν συμφωνεί με όλες τις αποφάσεις του λίβυου ηγέτη.

Ο Τσάβες στηρίζει Καντάφι!
44.912views 0shares

«Δεν μπορώ να πως ότι στηρίζω και χειροκροτώ κάθε απόφαση, όποια και αν είναι, που παίρνει ο οποιοσδήποτε φίλος μου», είπε ο Τσάβες μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση VTV. «Όμως φυσικά, στηρίζουμε την κυβέρνηση της Λιβύης, την ανεξαρτησία της Λιβύης. Θέλουμε ειρήνη στη Λιβύη και πρέπει να αντισταθούμε σε όσους σχεδιάζουν παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια Καράκας και Τρίπολη διατηρούν τόσο στενές σχέσεις που ο Τσάβες, κατά την επίσκεψη του Καντάφι στη Βενεζουέλα το 2009, είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες μοιράζονται «την ίδια μοίρα, την ίδια μάχη κατά του κοινού εχθρού» εννοώντας τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ο Τσάβες διευκρίνισε ότι δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Καντάφι από όταν ξεκίνησε η εξέγερση στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι προτιμά «να τηρήσει εχέφρονα σιωπή». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει «κίνδυνος» για εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και εκτίμησε ότι οι δηλώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ και άλλων χωρών τείνουν προς τον «κυνισμό» και τη «χειραγώγηση».

Πηγή: newsbeast.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ