26/02/11 - 14:55

Έρχονται οι Ράμπο των εισιτηρίων

Παγανιά θα βγει από τις Αρχές Απριλίου στους δρόμους το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου του οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

Έρχονται οι Ράμπο των εισιτηρίων
51.131views 0shares

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα αντικαταστήσει το χάρτινο και θα δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να πληρώνει το αντίτιμο με πολλούς τρόπους.
Έρχονται οι Ράμπο των εισιτηρίων

Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα μπορούν οι επιβάτες να ανεφοδιάζονται με μονάδες είτε μέσω των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης είτε από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ. Με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες θα βάζουν χρήματα στην κάρτα του και θα μπορεί να κάνει τις μετακινήσεις του.

Ένας άλλος τρόπος είναι μέσω διαδικτύου όπου οι επιβάτες μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας θα μπορούν να πληρώσουν μέσω πιστωτικής κάρτας μονάδες και έτσι να εξασφαλίσουν όσες μετακινήσεις επιθυμούν. Από το διαδίκτυο ο επιβάτης θα λαμβάνει έναν κωδικό με τον οποίο θα μπορεί να μετακινείται αλλά και να τον επιδεικνύει σε περίπτωση ελέγχου.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής και είναι όπλα στη μάχη κατά της λαθρεπιβίβασης. Για αυτό το λόγο έρχονται από τον Απρίλιο οι ράμπο στα λεωφορεία, μία ομάδα που θα αποτελείται από 200 άτομα από εργαζόμενους μέσα από τις αστικές συγκοινωνίες και φυσικά δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό.

Πηγή: newsday.gr