Facebook Pixel «Έρχεται» το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Life
| 2011-02-27 08:50:00

«Έρχεται» το ηλεκτρονικό εισιτήριο

«Έρχεται» το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μετακινούνται στα τέλη του χρόνου οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών αντικαθιστώντας το χάρτινο.

Με το νέου τύπου εισιτήριο θα διευρύνεται και η δυνατότητα πληρωμής του αντιτίμου. Από τις αρχές Απριλίου πιάνει δουλειά το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

Δυνατότητα κράτησης εισιτηρίου για στις αστικές συγκοινωνίες μέσω ιντερνέτ ή κινητού τηλεφώνου δίνει στους επιβάτες το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το «έξυπνο εισιτήριο» που θα αρχίσει να διατίθεται αρχές του 2012 θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Ο επιβάτης θα το γεμίζει με μονάδες σε αυτόματα σημεία πώλησης ή σε εκδοτήρια του ΟΑΣΑ βάζοντας το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο. Θα μπορεί επίσης σε ειδικό site του διαδικτύου να αγοράζει μετακινήσεις μέσω πιστωτικής κάρτας και σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει τον μοναδικό κωδικό που θα του έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δίνει τη δυνατότητα και στις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων να αναπτύξουν ευάλωτη τιμολογιακή πολιτική και να καθορίζουν την τιμή του εισιτηρίου ανάλογα με τα οχηματοχιλιόμετρα που θα διανύει ο επιβάτης.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags