28/02/11 - 11:15

Συνελήφθη ομογενής «φαντομάς»!

H Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον 44χρονο ομογενή Λοΐζο Μάικολς, ο οποίος κατηγορείται για τρεις κατηγορίες απάτης ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων

Συνελήφθη ομογενής «φαντομάς»!
38.393views 0shares

Ο Μάικολς, που του άρεσε να τον φωνάζουν «φαντομά», πιάστηκε από την αστυνομία μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων

Κατηγορείται για τρεις κατηγορίες απάτης ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία απέσπασε από αθώα θύματά του στη Νέα Ζηλανδία.

Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία, ζήτησε άδεια ολίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.

Ο Μάικολς όμως, συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες, καθώς παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας και τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους τεράστια ποσά.

Ένα εξ αυτών καταγγέλλει πως ο καταζητούμενος του «έφαγε» 180.000 δολάρια. «Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο Μάικολς επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Σάουθπορτ για να συζητηθεί το αίτημα της Νέας Ζηλανδίας για έκδοσή του εκεί προκειμένου να δικαστεί για τις υποθέσεις που κατηγορείται.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε όμως γιατί ο Μάικολς αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι δικηγόροι του λένε ότι θα ταχθούν κατά της έκδοσής του.