28/02/11 - 14:03

«Πέταξε» η τιμή της αμόλυβδης!

Σε επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, που έφθασε το 1,64 ευρώ το λίτρο, έπειτα από «άλμα» ενός λεπτού ανά λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο.

«Πέταξε» η τιμή της αμόλυβδης!
57.828views 0shares

Το προηγούμενο υψηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Οικονομίας, ήταν 1,635 ευρώ, στις 21 Ιανουαρίου.

Σωρευτικά, από την αρχή του μήνα, η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, αυξήσεις που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των διεθνών τιμών, με αφορμή τις ταραχές σε Αίγυπτο και Λιβύη.

Η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος, τα Χανιά και οι Κυκλάδες παραμένουν οι ακριβότεροι νομοί της χώρας, με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,837 ευρώ το λίτρο.

Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ημαθία, Αθήνα, Ανατολική Αττική και Κιλκίς είναι οι φθηνότεροι νομοί, με τιμές που ξεκινούν από 1,627 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην αγορά το γεγονός ότι η σούπερ αμόλυβδη σε τέσσερις νομούς της χώρας (Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρος) πωλείται έως 1,999 ευρώ το λίτρο.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή σήμερα είναι 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα. Η μέση τιμή ξεκινά από 82,1 λεπτά στη Δράμα και κλιμακώνεται έως 90,2 στην Κέρκυρα, ενώ η μέγιστη φθάνει έως και 96 λεπτά το λίτρο.

ΠΗΓΗ: zougla.gr