28/02/11 - 16:34

Ποια κρίση; Οι Έλληνες αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο!

Αυξάνονται οι αγορές πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων, στο Λονδίνο από Έλληνες, που κοστίζουν περισσότερες από ένα εκατ. βρετανικές λίρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.  

Ποια κρίση; Οι Έλληνες αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο!
20.545views 0shares

Το δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία από το μεσιτικό γραφείο Knight Frank LLP αναφέρει ότι παρατηρείται αύξηση της ζήτησης πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο από ξένους κατοίκους, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να ανεβαίνουν, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων από ξένους σημειώθηκαν από Έλληνες, Ισπανούς, Ουζμπέκους, κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και Αμερικανούς.

Η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο προσελκύει επενδυτές που φοβούνται την οικονομική και πολιτική αστάθεια στις δικές τους αγορές, σύμφωνα με τον κ. Λάιαμ Μπέιλι, που είναι επικεφαλής έρευνας του γραφείου Knight Frank.

Οι Έλληνες και οι Ισπανοί αυξάνουν τις επενδύσεις τους λόγω της δύσκολης κατάστασης των οικονομιών τους και οι Ασιάτες, για να προστατευθούν από τον πληθωρισμό, αναφέρει το Bloomberg.

Ο κ. Μπέιλι θεωρεί ότι η εκδίωξη των ηγετών της Τυνησίας και της Αιγύπτου, που πυροδότησε εξεγέρσεις στη Λιβύη, το Μπαχρέιν και την Υεμένη, θα φέρει πιθανότατα περισσότερα χρήματα από τη Μέση Ανατολή στο Λονδίνο, καθώς οι πλούσιοι επιδιώκουν να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση. Ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης είναι η οδός Βικτόρια στο Κένσινγκτον, όπου το μέσο κόστος των κατοικιών ανέρχεται σε 6,43 εκατ. λίρες.

ΠΗΓΗ: newsday.gr