Facebook Pixel «Μία Γυναίκα, μία Φωνή, ένας Μύθος»
Life
| 2011-03-01 15:04:00

«Μία Γυναίκα, μία Φωνή, ένας Μύθος»

«Μία Γυναίκα, μία Φωνή, ένας Μύθος»

Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα γίνει στη Νέα Υόρκη προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει κοστούμια και κοσμήματα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας.

Την έκθεση διοργανώνουν από κοινού το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με μέγα χορηγό το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η έκθεση φιλοξενείται στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, και θα ανοίξει τις πύλες της την Τετάρτη 2 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Μαρτίου, με το κοινό να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά 22 κοστούμια και τριάντα κοσμήματα της Μαρίας Κάλλας.

Η πρώτη προβολή κουστουμιών και κοσμημάτων της μεγάλης ντίβας της όπερας έγινε το 1993 στη Βενετία. Ακολούθησαν οι προβολές στα ιταλικά πολιτιστικά ινστιτούτα του Λος Άντζελες και του Αγίου Φραγκίσκου, όπως και στο Φεστιβάλ Κανών.

Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη, είναι μοναδική, σπάνια και ολοκληρωμένη από κάθε άποψη, καθώς περιλαμβάνει και τριάντα φωτογραφίες, τις οποίες δανείστηκαν από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags