01/03/11 - 15:24

Με "πειραγμένες" αντλίες ένα στα δέκα πρατήρια καυσίμων!

«Σε απόλυτα μεγέθη η έρευνα του Πολυτεχνείου για τα πρατήρια με ''πειραγμένες'' αντλίες καταδεικνύει ότι 700 πρατήρια ανά την Ελλάδα, σε σύνολο 7.000, διαθέτουν τέτοιους μηχανισμούς, που κλέβουν τους καταναλωτές».

Με "πειραγμένες" αντλίες ένα στα δέκα πρατήρια καυσίμων!
48.732views 0shares

Αυτό επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε σημερινή ανακοίνωση, με την οποία ζητεί, επίσης, να δοθεί η έρευνα στη δημοσιότητα, προκειμένου να πληροφορηθεί υπεύθυνα η κοινή γνώμη και ο κλάδος για το περιεχόμενό της και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει, ακόμη, ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τις καταγγελίες της για την έξαρση των κλοπών καυσίμου από τους καταναλωτές, με χρήση των παράνομων μηχανισμών που αλλοιώνουν τις ενδείξεις των αντλιών.

Ζητεί, επίσης, από την Πολιτεία «να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους βενζινοπώλες που παρανομούν και τα κυκλώματα που τροφοδοτούν την αγορά με την τεχνολογία της καταδολίευσης των αντλιών», υποστηρίζοντας ότι η ανακάλυψη ενός πρατηρίου δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

«Η κατάσταση κατά την οποία οι μεν βενζινοπώλες υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό, οι δε καταναλωτές πέρα από την καταιγίδα των αυξήσεων στους φόρους πληρώνουν και "καπέλα" στις τιμές, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο» καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

ΠΗΓΗ: zougla.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ