Facebook Pixel «Στοπ» στον Προαστιακό!
Life
| 2011-03-02 22:52:00

«Στοπ» στον Προαστιακό!

«Στοπ» στον Προαστιακό!

Σε επίσημη καταγγελία της σύμβασης του έργου του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Πειραιά - Αθήνα - Τρεις Γέφυρες, προχώρησε η διοίκηση του ΟΣΕ, επισημαίνοντας ότι «ήταν η μοναδική λύση προκειμένου να μπει τέλος στις παρατάσεις που είχαν δοθεί από το 2006».

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «η αλήθεια για το έργο αυτό, είναι ότι η διαδικασία ήταν από την αρχή προβληματική».

Σύμφωνα με το υπουργείο, το συγκεκριμένο έργο, είχε αρχικά περιληφθεί στα ολυμπιακά, με εξαιρετικά μικρό χρόνο αποπεράτωσης (8 μήνες).

Ομως, η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δόθηκε καθυστερημένα (22.11.2004), δηλαδή πολύ μετά από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων!

Τελικά, η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία υπεγράφη στις 26/4/2005 για να ξεκινήσει ως ...ολυμπιακό έργο και πάλι με προθεσμία 8 μηνών για την περαίωσή του (26/12/2006).

«Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πολύ μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων και η συνέχιση της εκτέλεσής του έξι χρόνια μετά, συνιστούν από μόνα τους διαχειριστική ανωμαλία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Υποδομών και συμπληρώνει:

«Δεδομένου ότι η σύμβαση αυτή "έπασχε" από την διαδικασία της ανάθεσης του έργου -η διακήρυξη περιελάμβανε όρους που περιόριζαν τον ανταγωνισμό, ενώ στη συνέχεια οι όροι αυτοί δεν εφαρμόστηκαν- αποφασίστηκε το έργο να σταματήσει και να επαναδημοπρατηθεί».

Πηγή:Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags