Facebook Pixel Ποντίκια και φίδια σε νηπιαγωγείο!
Life
| 2011-03-03 12:35:00

Ποντίκια και φίδια σε νηπιαγωγείο!

Ποντίκια και φίδια σε νηπιαγωγείο!

Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Νηπιαγωγείο εν έτη 2011 σε μια πολιτισμένη χώρα να στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο, το οποίο έχει για «ενοίκους» ποντίκια, έντομα ακόμα και φίδια!

Ο χώρος που θα έπρεπε να διαπαιδαγωγεί με τον πιο πολιτισμένο τρόπο ανήλικα παιδιά, αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των εξάχρονων, χωρίς να ευαισθητοποιεί κανέναν υπεύθυνο.

Γι' αυτό το λόγο, οι γονείς των 70 παιδιών του νηπιαγωγείου Πατελών στο Ηράκλειο στη Κρήτη πραγματοποιούν κατάληψη του χώρου αξιώνοντας άμεση αλλαγή του χώρου.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, Νίκος Γιαλιτάκης μίλησε για το θέμα στο newsbomb.gr. Ο τοπικός παράγοντας επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, αναφέροντας πως στο υπό κατεδάφιση αυτό κτίριο έχει ήδη μπει «λουκέτο» ενώ τα παιδιά ήδη από την ερχόμενη Τρίτη θα μετεγκατασταθούν προσωρινά στο 27ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου».


«Έφτασαν στο γραφείο μας καταγγελίες από τους γονείς των παιδιών. Έκαναν λόγο για ρωγμές στους τοίχους, για τρωκτικά… Την επόμενη ημέρα, πραγματοποίησα αυτοψία στο χώρο από κοινού με έναν πολιτικό μηχανικό ο οποίος φυσικά έκρινε ακατάλληλο τον χώρο».

Ο κύριος Νίκος Γιαλιτάκης έριξε τα βέλη στη Νομαρχία καθώς μέχρι πρόσφατα είχε την εποπτεία των σχολικών κτιρίων. «Αυτός ο χώρος είχε μισθωθεί από τη Νομαρχία πριν 30 χρόνια, όσα δηλαδή λειτουργεί το νηπιαγωγείο. Μα καλά, δεν είχαν δει την ακαταλληλότητά του! Εμείς όταν τα είδαμε πάγωσε το αίμα μας!».


Όλα ξεκίνησαν όταν σε αίθουσα του σχολείου, έκανε την… εμφάνισή του ένα τρωκτικό, ενώ αργότερα άρχισαν να τους επισκέπτονται και κάθε λογής έντομα. «Όλοι αναρωτήθηκαν από πού προέρχονταν όλα αυτά όταν κάποιος από το σχολείο ανακάλυψε ένα «τυφλό» υπόγειο», τονίζει ο Αντιδήμαρχος.

«Εκεί-συνεχίζει- όλα ήταν σαθρά! Μετά από το αρχικό σοκ, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο και να μεταφερθούν τα παιδιά ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για μίσθωση ενός νέου κτιρίου».

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags