Facebook Pixel Το «ανάκτορο» του Πούτιν πωλήθηκε για 253 εκατ. ευρώ!
Life
| 2011-03-03 12:53:00

Το «ανάκτορο» του Πούτιν πωλήθηκε για 253 εκατ. ευρώ!

Το «ανάκτορο» του Πούτιν πωλήθηκε για 253 εκατ. ευρώ!

Μια πολυτελής κατοικία στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, που φέρεται να χτίστηκε για ιδιωτική χρήση του Βλαντίμιρ Πούτιν, πωλήθηκε σε έναν πλούσιο επενδυτή έναντι 350 εκατ. δολαρίων (253 εκατ. ευρώ).

Ο Αλεξάντερ Πονομαρένκο, ο οποίος είχε στο παρελθόν την εκμετάλλευση του λιμανιού Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε στη ρωσική εφημερίδα «Kommersant» ότι απέκτησε το κτιριακό συγκρότημα έναντι 350 εκατ. δολαρίων μέσω μιας εταιρίας που εδρεύει στην Κύπρο.

Το συγκρότημα πολλών κτιρίων, μεταξύ των οποίων ένα ιταλικής αρχιτεκτονικής ανάκτορο, κατασκευάστηκε κοντά στο μικρό χωριό Πρασκοβέγεβκα στην περιοχή Κρασνοντάρ όπου βρίσκεται επίσης το Σότσι, η πόλη που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Το Δεκέμβριο, ο επιχειρηματίας Σεργκέι Κολέσνικοφ, που δηλώνει ότι είχε προσκληθεί να μετάσχει στην κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος, είχε γράψει ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισημαίνοντας ότι το ανάκτορο είχε ανεγερθεί «για ιδιωτική χρήση του Βλαντίμιρ Πούτιν», πρώην προέδρου και νυν πρωθυπουργού. Οι ρωσικές αρχές διέψευσαν αμέσως την πληροφορία.

O Πονομαρένκο χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές «φήμες» και «αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων», υποστηρίζοντας ότι αγόρασε την κατοικία από τρία άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ο Νικολάι Σαμάλοφ, συνεργάτης του Πούτιν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags