Facebook Pixel Reuters: Υπουλότεροι από αναρχικούς οι "Δεν πληρώνω"
Life
| 2011-03-03 15:25:00

Reuters: Υπουλότεροι από αναρχικούς οι "Δεν πληρώνω"

Reuters: Υπουλότεροι από αναρχικούς οι "Δεν πληρώνω"

Εκτενές ρεπορτάζ για το κίνημα των Ελλήνων πολιτών, που αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων, “Δεν πληρώνω”, κάνει το πρακτορείο Reuters.

Καταλογίζοντάς τους ότι προκαλούν “αφαίμαξη”, στερώντας από το κράτος σημαντικά έσοδα και μάλιστα εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κίνητρο όσων δεν πληρώνουν διόδια, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, αλλά και τέλη της ΔΕΗ, είναι η αγανάκτηση απέναντι στη μείωση των μισθών και τις αυξήσεις φόρων, την ώρα που "οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση απολαμβάνουν την πλήρη ατιμωρησία".

“Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας πρέπει να δείξει μέσα στους επόμενους μήνες, ότι όσοι φοροδιαφεύγουν ή όσοι είναι διεφθαρμένοι, θα τιμωρηθούν, αν θέλουν να περιορίσουν τη δράση του κινήματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενής αναφορά σε δημοσκοπήσεις υπέρ του κινήματος, καθώς και στο ότι αριθμεί περισσότερα από 10.000 εγγεγραμμένα μέλη, αλλά και ότι η ιστοσελίδα του κινήματος, "αριθμεί ήδη περισσότερα από 82.000 hits".

Ο αριθμός αυτών που αρνούνται να πληρώσουν έχει μάλιστα αυξηθεί στο 15% με 16% από 6% που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία από τους αυτοκινήτοδρομους.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το κίνημα πολιτών "ακόμα πιο ύπουλο από τις απεργίες και τις επιθέσεις αναρχικών, καθώς υπονομεύει τις προσπάθειες της Ελλάδας να αποτινάξει από πάνω της τη κρίση χρέους".

Μάλιστα, σημειώνει πως το κίνημα έχει την αποδοχή πάνω από τους μισούς Έλληνες, αφού το 56% εγκρίνουν αυτού του είδους τη διαμαρτυρία σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags