Facebook Pixel Ιδού το… Xάκερβιλ!
Life
| 2011-03-04 20:51:00

Ιδού το… Xάκερβιλ!

Ιδού το… Xάκερβιλ!

Οι ειδικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αποκαλούν «Χάκερβιλ»… Πρόκειται για μια μικρή κουκίδα στο χάρτη, μια ήρεμη βιομηχανική πόλη 120 χιλιάδων κατοίκων στη Ρουμανία, στους πρόποδες των Άλπεων.
 

Μόλις τρεις ώρες από το Βουκουρέστι, η Ραμνίκου είναι ήδη διάσημος προορισμός για απανταχού κακόβουλους «χάκερ», αφού, σύμφωνα με το αμερικανικό FBI, αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα του διαδικτυακού εγκλήματος.

Στους δρόμους της πόλης, εκτός από αυτοκίνητα της (ρουμανικής) μάρκας «Dacia», ο περαστικός θα δει να παρκάρουν πανάκριβες Mercedes, BMW και Audi, όλες τους «λάφυρα» μιας ζωής βουτηγμένης στην ηλεκτρονική απάτη.

Οι κάτοχοί τους είναι συνήθως 40άρηδες οι οποίοι, μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, πλούτισαν όντες οι πρώτοι που πούλησαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο ρουμανικό, το ευρωπαϊκό και διεθνές Διαδίκτυο.

Στήνουν κομπίνες ηλεκτρονικού εμπορίου πουλώντας ανύπαρκτα προϊόντα σε ανυποψίαστους κι εύπιστους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οργανώνουν, με το αζημίωτο φυσικά, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό (malware) σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων.
Σχεδιάζουν ιστοσελίδες-μαϊμού προκειμένου να υποκλέπτουν τραπεζικούς λογαριασμούς. «Συμμετέχουν» με ανύπαρκτα αντικείμενα μεγάλης αξίας σε δημοπρασίες στο e - bay.

Το χρήμα κινείται στην πόλη και μάλιστα κάτω από τη μύτη των τοπικών αστυνομικών αρχών, οι οποίες σύμφωνα με καταγγελίες, κάνουν τα στραβά μάτια εισπράττοντας μίζες.

«Δύο απατεώνες πιάνεις, άλλοι 20 παίρνουν τη θέση τους», παραδέχονται αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας, δηλώνοντας ανήμποροι να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την εξάπλωση του διαδικτυακού εγκλήματος.

Πηγή:Newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags