Facebook Pixel Στην Αμερική βρήκαν λύση με την ανεργία
Life
| 2011-03-04 21:43:00

Στην Αμερική βρήκαν λύση με την ανεργία

Στην Αμερική βρήκαν λύση με την ανεργία

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η ανεργία στις ΗΠΑ έπεσε στο 8,9% τον Φεβρουάριο καθώς δημιουργήθηκαν 192.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία αλλά και σε κλάδους του τριτογενή τομέα.
 

Οι προσλήψεις τον Φεβρουάριο ήταν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών (συγκεκριμένα από τον περασμένο Απρίλιο) αλλά, αντίθετα, στη λιανική πώληση και στο δημόσιο τομέα μειώθηκαν ελαφρά οι θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας στο 8,9%, που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2009, πέφτει για τρίτο συνεχόμενο μήνα που ήταν στο 9,8%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων δεκαετιών, αποτέλεσμα της παρατεταμένης καχεξίας της οικονομίας.

Συνολικά οι άνεργοι ανέρχονται σε 13,7 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από αυτόν κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2007.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην οικονομία και ότι στο επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν και πάλι να κάνουν προσλήψεις με εντονότερους ρυθμούς, σημειώνει το Associated Press.

Θετικά αντέδρασε ο Λευκός Οίκος που προειδοποίησε πάντως ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν από την οικονομική κρίση.

Παρατάυτα, η Wall Street δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις θετικές ειδήσεις στην απασχόληση αφού το ενδιαφέρον για τους χρηματιστές είναι επικεντρωμένο στις τιμές του πετρελαίου.

Πηγή: Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags