05/03/11 - 01:41

Αστυνομικοί έβαζαν κρατουμένους να βιάζουν συγκρατούμενους!

Μεγάλες ποινές θα υπάρξουν σε ανώτατους αστυνομικούς της Ρωσίας, που βασάνισαν και διέταξαν το βιασμό κρατουμένων στο ψυχιατρικό τμήμα φυλακής.

Αστυνομικοί έβαζαν κρατουμένους να βιάζουν συγκρατούμενους!
47.329views 0shares

Επτά Ρώσοι ανώτατοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές που κυμαίνονται από τέσσερα έως επτά χρόνια κάθειρξης με την κατηγορία ότι βασάνιζαν κρατούμενους και είχαν διατάξει το βιασμό τους από άλλους κρατούμενους στην Αγία Πετρούπολη, ανακοινώθηκε από την τοπική ερευνητική επιτροπή.

Έξι από τους αστυνομικούς, που εργάζονταν για την δημιουργία περιφερειακού σωφρονιστικού συστήματος, κρίθηκαν ένοχοι ότι ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια οργάνωσαν το βιασμό ενός κρατούμενου από δύο συγκρατούμενούς του, αναφέρει η ερευνητική επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Μεταξύ τους είναι και ο διευθυντής του επιχειρησιακού τμήματος για τη δημιουργία του σωφρονιστικού συστήματος Βιατσεσλάβ Τίπελ στον οποίο επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή, επτά χρόνια κάθειρξη.

Τα εγκλήματα αυτά έγιναν σε ψυχιατρικό άσυλο που ανήκει στη φυλακή.

Ο έβδομος αστυνομικός Εβγένι Πετρόφ καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για το Φεβρουάριο του 2009 οργάνωσε το βιασμό άλλου κρατούμενου από τρεις συγκρατούμενούς του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κρατούμενοι που διέπραξαν τους βιασμούς απαλλάχτηκαν από το δικαστήριο γιατί οι δικαστές εκτίμησαν ότι ενήργησαν υπό ψυχολογική πίεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει διατάξει την αναδιοργάνωση της αστυνομίας και την επιβολή σοβαρών ποινών σε όσους εγκληματούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πηγή: Kathimerini.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ