05/03/11 - 11:41

Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Λιβύης

Η τιμή του αργού πετρελαίου δεν είναι απίθανο να διπλασιασθεί και να φθάσει τα 200 δολάρια, πολύ παραπάνω από την τιμή ρεκόρ των 147 δολαρίων που είχε φθάσει τον Ιούλιο του 2008.

Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω Λιβύης
25.507views 0shares

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που συνεχισθεί η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, προειδοποιεί βρετανός υπουργός, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς.

Ο Άλαν Ντάνκαν, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και ειδικός σε θέματα πετρελαίου, τόνισε πως η τιμή του αργού μπορεί να φθάσει έως και τα 250 δολάρια, εάν οι εξτρεμιστές εκμεταλλευθούν την αστάθεια στον αραβικό κόσμο για να βομβαρδίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου, τους πετρελαιαγωγούς και τα αποθέματα στη Σαουδική Αραβία.

«Εγώ στην κυβέρνηση το λέω επί δύο μήνες πως το πετρέλαιο θα φθάσει τα 200 δολάρια εάν τα πράγματα λάβουν άσχημη τροπή», τονίζει ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα.

Την Παρασκευή, το πετρέλαιο έκλεισε πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, τροφοδοτώντας περαιτέρω του φόβους για κατακόρυφη αύξηση των τιμών στην ενέργεια, γεγονός που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την παγκόσμια ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ