Facebook Pixel Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-06 09:48:00

Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από την Κυριακή με την μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει λευκά Kούλουμα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή αναμένονται βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Κάθετη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα ενισχυθούν βαθμιαία οι άνεμοι στα πελάγη.

Xθες έπεσε χιόνι σε περιοχές της Μακεδονίας, του Νομού Ιωαννίνων, στη λίμνη Πλαστήρα και στα ορεινά του Καρπενησίου ενώ έβρεξε σε Τρίκαλα, Γρεβενά και Μακρακώμη. Βροχερό ήταν το σκηνικό του καιρού και στην Άρτα, στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα, στο Πάπιγκο στην Παραμυθία και και στα Χανιά της Κρήτης.

Από τη Δευτέρα η επιδείνωση θα είναι ραγδαία. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Μάλιστα χιόνια θα πέσουν και στα νησιά.

Τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη οι χιονοπτώσεις σε Μακεδονία. Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι έντονες.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα Δυτικά και Βόρεια θα εξασθενήσουν αλλά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός. Στα Ανατολικά και νότια, καθώς και στα νησιά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.

Θα χιονίσει στην Αθήνα

Ειδικότερα στην Αθήνα τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από απότομη πτώση της θερμοκρασίας με την αίσθηση του κρύου στην πρωτεύουσα να αγγίζει ακόμα και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε μικρή άνοδο, από την Κυριακή θα σημειωθούν χιόνια, θα ενισχυθούν οι άνεμοι και ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Νιφάδες χιονιού ίσως πέσουν και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο καιρός στην Πάτρα

Στην Πάτρα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου για να χορέψουν στους ρυθμούς του τις πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε καλά επίπεδα. Από το μεσημέρι όμως και μετά το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Λευκά Κούλουμα

Ο καιρός της φετινής Καθαράς Δευτέρας δεν θα επιτρέψει σε όλους να αφήσουν το σχοινάκι και να πετάξουν τον αγαπημένο χαρταετό καθώς το κρύο, ο παγετός και τα χιόνι θα συνθέτουν ένα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags