Facebook Pixel "Ψαλίδι" και στα επιδόματα ανεργίας
Life
| 2011-03-07 09:57:00

"Ψαλίδι" και στα επιδόματα ανεργίας

"Ψαλίδι" και στα επιδόματα ανεργίας

Κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας θα τεθούν για τη χορήγηση των επιδομάτων σε ανέργους και πολύτεκνους. Ένα από τα κριτήρια θα είναι και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι άνεργος αλλά το εισόδημα της συζύγου του ξεπερνά ένα ορισμένο ποσό, τότε δεν θα λαμβάνει το επίδομα.

Επισημαίνεται ότι, με βάση το μνημόνιο, το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να λαμβάνουν μόνο εκείνοι που στερούνται τα ελάχιστα μέσα επιβίωσης, δηλαδή δεν έχουν στη κατοχή τους κανένα περιουσιακό στοιχεία και το ετήσιο εισόδημα είναι κάτω από 6.000 ευρώ τον χρόνο για άτομο ή 12.000 ευρώ για οικογένεια.

Νέα αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια θα ισχύσουν για τα στεγαστικά δάνεια και την επιδότηση ενοικίου που παρέχει ο ΟΕΚ.

Μια πρώτη γεύση θα δοθεί τον Ιούνιο, οπότε θα ισχύσουν νέες προϋποθέσεις για τα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ, που εδώ και μήνες είναι παγωμένα.

Οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει και στο ποσό της επιδότησης ενοικίου, το οποίο είναι πλέον κλιμακωτό ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και έχει μειωθεί αισθητά για ορισμένους δικαιούχους.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags