Facebook Pixel Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για τους μετανάστες
Life
| 2011-03-07 15:47:00

Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για τους μετανάστες

Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για τους μετανάστες

Την άμεση μεταφορά όλων των μεταναστών απεργών πείνας που έχουν καταλύσει στο κτήριο «Υπατία» αποφάσισε σήμερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Eκτιμώντας πως «εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης ως προς τα ζητήματα υγείας που έθεσε στην πράξη ο αγώνας των μεταναστών».

«Ζητάμε τη, δίχως καθυστερήσεις, μεταφορά όλων των μεταναστών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αθήνας. Η μεταφορά αυτή γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία τους, αλλά και η ίδια η ζωή τους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι η μεταφορά θα γίνει μέσω του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί εντολή στους Διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων «να καταβάλουν κάθε μέριμνα, ώστε να προσφερθούν όλες οι απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στους μετανάστες που θα διακομιστούν».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Ζητάμε από τους ευρισκομένους στο κτήριο «Υπατία» μετανάστες να συνεργασθούν με τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, προκειμένου η μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία να γίνει δίχως άλλη καθυστέρηση. Ζητάμε επίσης από όσους τους συνοδεύουν υποστηρίζοντας τον αγώνα τους όχι μόνο να μην δημιουργούν εμπόδια στην εφαρμογή της σχετικής απόφασης, αλλά να καταβάλουν κάθε ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να πειστούν όλοι οι μετανάστες να μεταφερθούν στα δημόσια νοσοκομεία. Θυμίζουμε, πως την προηγούμενη Παρασκευή στη συνάντηση μελών της κυβέρνησης με αντιπροσωπεία των μεταναστών, καθώς και εκπροσώπων των υποστηρικτών τους συμφωνήσαμε σε έναν κοινό τόπο: πως η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα οποιασδήποτε συναλλαγής, συμφωνίας ή αντιπαράθεσης ως προς αυτήν ή τη διακινδύνευσή της».

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags