08/03/11 - 17:13

Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης

Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς. Διαβάστε αναλυτικά την αυριανή πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα.

Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης
36.533views 0shares

Στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τοπικά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα χιονίσει και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι, τοπικά 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις και κατά διαστήματα θα χιονίσει κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2–5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός το πρωί και τη νύχτα.

Γενικά, ηλιοφάνεια θα σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη και μόνο πρόσκαιρα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4–5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3–5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το πρωί και τη νύχτα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα υπάρχει ισχυρός παγετός.

Στην Ηπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί 4–5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, που όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3–10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3–4 βαθμούς χαμηλότερη. Ισχυρός παγετός.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Γρήγορα ο καιρός στα δυτικά των περιοχών αυτών θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5–6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν νεφώσεις και θα χιονίσει κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το πρωί τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7-8 Μποφόρ και τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-10 βαθμούς Κελσίου.