Facebook Pixel Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας
Life
| 2011-03-09 09:45:00

Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα ολόκληρη η Αττική, καθώς ο δυνατός αέρας έχει σταματήσει από χθες το βράδυ και τα πάντα έχει καλύψει ένα λευκό στρώμα χιονιού. Στη διάρκεια της νύχτας έριχνε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Παλιά και Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Λυκόβρυση, του Παπάγου, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, την Παλήνη, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, το Λάυριο, τη Χασιά, τη Φυλή, το 4ο και 2ο Δημοτικό αλλά και το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, και όλα τα σχολεία στον Ωρωπό για λόγους ασφαλείας των μαθητών μετά την χιονόπτωση που έπληξε την Αττική.

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως στα βόρεια προάστια, καθώς λόγω του παγετού και του χιονιού οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί.

Αυτήν την ώρα οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί λόγω του χιονιού είναι:

Η λεωφόρος Πάρνηθος έχει κλείσει από το τελεφερίκ

Η λεωφόρος Πεντέλης προς Νέα Μάκρη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Η Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή προς Υμηττού

Η Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι προς το Αττικό Άλσος

Η λεωφόρος Διονύσου στην Άνοιξη

Η λεωφόρος Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην παλιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο

Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, και σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτός με την χρήση αλυσίδων, είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά προς το αναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο.

Ανοιχτός από τη Βέροια και τη Νάουσα είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χλμ., ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω της Βίγλας και του Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

Γενικό απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά εξέδωσαν οι αρχές. Εξαιρούνται τα δρομολόγια για την Κρήτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags