09/03/11 - 10:10

Αδιέξοδο με τους απεργούς πείνας

Σε κίνδυνο παραμένει η υγεία των 300 μεταναστών, που εδώ και 44 ημέρες βρίσκονται σε απεργία πείνας, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών εμμένει στις θέσεις του περί μη νομιμοποίησης.

Αδιέξοδο με τους απεργούς πείνας
34.356views 0shares

Το υπουργείο Εσωτερικών επανήλθε χθες, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για καθεστώς ανοχής, κάνοντας ένα μικρό "λίφτινγκ". Θα προβλέπεται δηλαδή η 12μηνη παραμονή στη χώρα και θα δίδεται στους μετανάστες η δυνατότητα να ταξιδεύουν στην πατρίδα τους. Παράλληλα, προβλέπεται και νομιμοποίηση για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα για 12 χρόνια, κάτι που στην πράξη δεν είναι εφαρμόσιμο, καθώς η 12ετής παραμονή θα πρέπει να βεβαιώνεται με λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοικιαστήρια συμβόλαια, που σπάνια υπάρχουν.

"Περιμένουμε να μας καλέσει ο υπουργός Εσωτερικών, να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι προτάσεις που έχει να κάνει και στη συνέχεια να συνεδριάσουμε, προκειμένου να εξετάσουμε την απάντηση που θα δώσουμε", δήλωσε ο Χασάν Κάβζουα, εκπρόσωπος των απεργών.

Οι μετανάστες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ξεπερνούν τους 100, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες. Την ίδια στιγμή φουντώνει ο "πόλεμος" περί ιατρικής δεοντολογίας σχετικά με την παρεχόμενη φροντίδα προς τους μετανάστες.

Χθες στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" συνελήφθησαν δύο κοπέλες, συνοδοί των μεταναστών "γιατί παρεκώλυσαν προσωπικό για τη χορήγηση τροφής σε νοσηλευόμενους απεργούς πείνας". Οι φοιτήτριες συνελήφθησαν από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος τους ο γιατρός της πρώτης παθολογικής κλινικής για παρεμπόδιση λήψης τροφής από τους απεργούς πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δύο εκπροσώπους της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.

Πηγή: enet.gr