Facebook Pixel Γιατί τηλεφώνησε ο Καντάφι στον Παπανδρέου;
Life
| 2011-03-09 10:25:00

Γιατί τηλεφώνησε ο Καντάφι στον Παπανδρέου;

Γιατί τηλεφώνησε ο Καντάφι στον Παπανδρέου;

Διαβάστε τι είπαν οι δύο άνδρες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και τι προειδοποίησε ο Λίβυος ηγέτης τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την ανάγκη να βρεθεί λύση, ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης, που «προκαλεί αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στο Λίβυο ηγέτη, Μ. Καντάφι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το βράδυ της Τρίτης (08/03), μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της Λιβύης, Jana, μετέδωσε ότι ο Καντάφι προειδοποίησε, πως «οποιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της βορείου Αφρικής, στην περιφέρεια της Μεσογείου και στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα φίλη της Λιβύης και δύναται να διαβιβάσει τη συμβουλή αυτή στις χώρες της ΕΕ», ανέφερε στο τηλεγράφημά του το Jana, χωρίς να προσθέτει άλλη λεπτομέρεια.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε πως ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Καντάφι, στον οποίο, αφού άκουσε τις απόψεις του για τα συμβαίνοντα στη χώρα, υπογράμμισε τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags