Facebook Pixel "Η Δύση θέλει να μας κλέψει το πετρέλαιο!"
Life
| 2011-03-09 15:46:00

"Η Δύση θέλει να μας κλέψει το πετρέλαιο!"

"Η Δύση θέλει να μας κλέψει το πετρέλαιο!"

Ο λαός της Λιβύης θα πάρει τα όπλα εναντίον των δυτικών δυνάμεων, εάν επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της χώρας του, δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

"Εάν λάβουν μια τέτοια απόφαση, αυτό θα είναι χρήσιμο για τη Λιβύη, διότι ο λαός της θα δει την αλήθεια, ότι αυτό που θέλουν είναι να πάρουν τον έλεγχο της Λιβύης και να κλέψουν το πετρέλαιό της" δήλωσε ο Καντάφι σε συνέντευξή του, που μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

"Τότε, ο λαός της Λιβύης θα πάρει τα όπλα εναντίον τους" πρόσθεσε ο Καντάφι στη συνέντευξη, η οποία δόθηκε στα αραβικά και προβλήθηκε με τουρκικό υποτιτλισμό.

Εν τω μεταξύ, σφοδρές μάχες προκάλεσαν το κλείσιμο ενός από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας, στη Ζαουίγια, 50 χλμ. δυτικά της Τρίπολης. Το διυλιστήριο στη Ζαουίγια είναι το μεγαλύτερο που επεξεργάζεται βενζίνη κατάλληλη για αυτοκίνητα και έχει συνολική παραγωγική δυνατότητα 120.000 βαρέλια την ημέρα. Λειτουργεί στο 70% των δυνατοτήτων του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, προς την κεντρική πλατεία της Ζαουίγια, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, κατευθύνονται τανκς των πιστών στον Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με μαχητές της αντιπολίτευσης, την ώρα που το ΝΑΤΟ εξετάζει τη νομιμότητα επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη, χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές.

"Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τούς θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν ούτε ζώα, ούτε καν πουλιά στον ουρανό" είπε.

Ταυτόχρονα, ο λιβυκός στρατός έριξε οβίδες κοντά σε θέση των αντικαθεστωτικών, που βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα δυτικά του πετρελαϊκού λιμανιού Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη. Οι αντικαθεστωτικοί απάντησαν με τη ρίψη δύο ρουκετών, την ώρα που οι βολές του πυροβολικού του λιβυκού στρατού συνεχίζονταν.

Την ίδια ώρα, τη νομιμότητα επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει η εφημερίδα The Washington Post, επικαλούμενη αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags