Facebook Pixel Παραιτείται ο Δαλάι Λάμα!
Life
| 2011-03-10 08:35:00

Παραιτείται ο Δαλάι Λάμα!

Παραιτείται ο Δαλάι Λάμα!

Την επιθυμία του να παραιτηθεί από πολιτικός ηγέτης της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, εξέφρασε ο θρησκευτικός ηγέτης Δαλάι Λάμα σε ομιλία του από τη Νταραμσάλα στη βόρεια Ινδία όπου ζουν εξόριστοι Θιβετιανοί.

«Ήδη από τη δεκαετία του 1960 έχω επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι Θιβετιανοί έχουν ανάγκη έναν ηγέτη, εκλεγμένο ελεύθερα από το λαό του Θιβέτ στον οποίο θα μπορέσω να μεταβιβάσω την εξουσία. Τώρα έχει προφανώς έρθει η ώρα να τεθεί αυτό σε ισχύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «είναι για το μακροπρόθεσμο καλό των Θιβετιανών. Δεν είναι επειδή αισθάνομαι απογοητευμένος».

Ο επικεφαλής των εξόριστων Θιβετιανών, 75 ετών και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, πρόσθεσε ότι θα ζητήσει μία τροπολογία η οποία θα του επιτρέψει να παραιτηθεί στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του θιβετιανού κοινοβουλίου τον Μάρτιο.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στη διεθνή κοινότητα, καθώς εκπρόσωπος Τύπου του θρησκευτικού ηγέτη είχε ήδη ανακοινώσει από τον περασμένο Νοέμβριο την πρόθεσή του Δαλάι Λάμα να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της εξόριστης θιβετιανής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags