29/12/10 - 08:37

Στο έλεος του Θεού!

Xωρίς γιατρούς, φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις από την πρώτη του νέου έτους. Δείτε πώς η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος του Θεού εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Στο έλεος του Θεού!
32.359views 0shares
Το νέο Pamestoixima.gr είναι και στο Nations League με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούν να καταχωρήσουν ιατρούς στα βιβλιάρια υγείας για το 2011, καθώς ο οργανισμός δεν έχει συμπληρώσει την εν λόγω λίστα, όπως αναφέρεται στο Φ73/39/20-12-2010 έγγραφο της Διεύθυνσης Παροχών Ασθενείας του οργανισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της ακατανόητης προχειρότητας και αμέλειας της διοίκησης του οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν ιατρική περίθαλψη από πρώτης του νέου έτος. Οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να εξεταστούν από γιατρό, δεν θα μπορούν να γράφουν φάρμακα, αλλά ούτε και να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ και η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων, με τραγική προχειρότητα και αμέλεια, αφήνει στο έλεος του Θεού τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα ακόμη και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το πλέον παράδοξο είναι ότι για μία εβδομάδα, από 13-12-2010 μέχρι 20-12-2010, καταχωρούνταν ιατροί στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα αυτής της παράνοιας είναι ακόμη και οι ασφαλισμένοι που ήδη καταχώρησαν γιατρούς, από 1ης του έτους να μην μπορούν να επισκεφθούν γιατρούς ούτε να γράψουν φάρμακα.

Ακόμη και αν (υποθετικά) από τις αρχές του νέου έτους υπάρξει η δυνατότητα καταχώρησης ιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων, θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη έως ότου μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΕ, λόγω της τεράστιας προσέλευσης.

Η κυβέρνηση απροκάλυπτα σπρώχνει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σε ιδιώτες ιατρούς, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα και σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Για ακόμη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για παροχές που έχουν ήδη πληρώσει τις εισφορές τους, ενώ οι ιδιώτες της υγείας θα τρίβουν τα χέρια τους «εις υγείαν» των «κορόιδων» ασφαλισμένων.

Δε χρειάζεται να αναφέρει κανείς ότι οι ασφαλισμένοι χάνουν χρόνο, χρήμα και εργατοώρες προσερχόμενοι στους κατά τόπους ΟΑΕΕ και φεύγουν άπρακτοι.

Ταυτόχρονα, ελεγκτές ιατροί υπάρχουν μόνο σε ελάχιστα παραρτήματα, με συνέπεια ο ασφαλισμένος να κάνει δεκάδες χιλιόμετρα και να χάνει αμέτρητες ώρες ταλαιπωρίας για μια υπογραφή.

Αντίγραφο της απόφασης Φ73/39/20-12-2010, που απαγορεύει την καταχώρηση των ιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων δεν μας δόθηκε, γιατί «απαγορεύεται» κατά τους υπευθύνους να κοινοποιηθεί, καθώς θεωρείται εσωτερική αλληλογραφία!

Πηγή: Newsday.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ