Facebook Pixel "Αν θέλετε …πουλήστε δημόσια περιουσία"
Life
| 2011-03-11 08:35:00

"Αν θέλετε …πουλήστε δημόσια περιουσία"

"Αν θέλετε …πουλήστε δημόσια περιουσία"

Προκλητική όσο δεν πάει παραπέρα εμφανίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ εξαπολύοντας απειλές προς την Ελλάδα, αφού προηγουμένως με τη στάση της έχει φέρει την ευρωζώνη στο χείλος της καταστροφής.
 

Με απάθεια η Μέρκελ δήλωσε πως εκτός της επιμήκυνσης θα μπορούσε να δεχθεί και τα χαμηλότερα επιτόκια για τα Ελληνικά δάνεια, αν η Ελλάδα πουλήσει δημόσια περιουσία. Την εξοργιστική δήλωση την έκανε μιλώντας στους βουλευτές της.

Σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, η Ανγκελα Μέρκελ εκτιμά πως τα τρία χρόνια του μνημονίου δεν επαρκούν προκειμένου η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματά της.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τις συνέπειες των βαριών οικονομικών της σφαλμάτων», δηλώνει, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε εμμονή στην τριετία θα «δημιουργήσει νέα αναταραχή».

Εν τω μεταξύ η καγκελάριος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να θέσει βέτο στην περίπτωση που οι όροι για την παροχή βοήθειας σε μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως.

Παράλληλα η καγκελάριος τάσσεται εναντίον κάθε σκέψης περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και της έκδοσης ευρωομολόγων.

Την ίδια ώρα άνθρωποι της Γερμανικής κυβέρνησης προειδοποιούν πως δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες προσδοκίες από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Μάλιστα εμφανίζουν τη σύνοδο ως ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, για όλα τα ανοικτά θέματα, υπονοώντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags