Facebook Pixel Στη Βουλή η υπόθεση του Sea Diamond
Life
| 2011-03-11 09:21:00

Στη Βουλή η υπόθεση του Sea Diamond

Στη Βουλή η υπόθεση του Sea Diamond

Ερώτηση προς τον υπουργό Γιάννη Διαμαντίδη κατέθεσε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την ανέλκυση του Sea Diamond.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο αν το υπουργείο προτίθεται να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εκπόνηση σχεδίου ανέλκυσης του ναυαγίου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής. Το τελευταίο θα αποτελούσε και ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις τουριστικές και αλιευτικές δραστηριότητες του νησιού.

«Τον Απρίλιο του 2011 θα συμπληρωθούν 4 χρόνια από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στον όρμο της Καλντέρας στη Σαντορίνη. Από τότε, φορείς και κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν ένα διαρκή, πολύπλευρο και πολυμέτωπο αγώνα με αίτημα τη συνδυασμένη απάντληση των καυσίμων και την ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου. Μέχρι σήμερα όμως υλοποιήθηκε μόνο το έργο της απάντλησης και κανένα σοβαρό κυβερνητικό σχέδιο για την ανέλκυση του δεν εκπονήθηκε ούτε από την προηγούμενη (Ν.Δ.) ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ερωτώντας αν «προτίθεται ο κ. Υπουργός να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εκπόνηση σχεδίου ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής και κατά συνέπεια σοβαρό πλήγμα στις τουριστικές και αλιευτικές δραστηριότητες του νησιού». Και εφόσον κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν «έχει μελετήσει εναλλακτικές λύσεις αποτροπής της απειλούμενης καταστροφής».

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags