Facebook Pixel Τσουνάμι ύψους 4,6 μέτρων στις ιαπωνικές ακτές! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-11 10:34:00

Τσουνάμι ύψους 4,6 μέτρων στις ιαπωνικές ακτές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσουνάμι ύψους 4,6 μέτρων στις ιαπωνικές ακτές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές χάους επικρατούν στην Ιαπωνία, η οποία επλήγη από πολύ ισχυρό σεισμό σήμερα το πρωί, το μέγεθος του οποίου συνεχώς αναθεωρείται προς τα πάνω...

Συγκεκριμένα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε, στους 8,9 βαθμούς, το μέγεθος του σεισμού που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, τραυματίες υπάρχουν στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία. Επίσης ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε, άλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού.

Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ενώ οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτοκίνητα πλέουν στο λιμάνι της Ιουάτε.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε νέα προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι 10 μέτρων για τις ακτές του νησιού Χονσού στον Ειρηνικό. Μέχρι στιγμής, κύματα ύψους 4,2 μέτρων έπληξαν στις ιαπωνικές ακτές στον Ειρηνικό.

Νωρίτερα, το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους, ύψους μέχρι 6 μέτρων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags