Facebook Pixel Nέα 24ωρη απεργία στο Μετρό την Πέμπτη!
Life
| 2013-01-23 20:38:00

Nέα 24ωρη απεργία στο Μετρό την Πέμπτη!

Nέα 24ωρη απεργία στο Μετρό την Πέμπτη!

Για όγδοη ημέρα θα μείνει χωρίς Μετρό αύριο η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοί του (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό) αποφάσισαν νέα εικοσιτετράωρη απεργία, την ώρα που το μέτωπό τους με την κυβέρνηση έχει φτάσει πλέον στα άκρα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση και της νέας απεργίας η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα στη Δικαιοσύνη και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε και τις σημερινές απεργίες παράνομες και απαγόρευση τη συνέχισή τους.

Αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια. Για πολλοστή φορά τους κάλεσε να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις γιατί "τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν και ο νόμος θα εφαρμοστεί". 

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως εάν οι υπάλληλοι συνεχίσουν τις απεργίες τότε δεν αποκλείεται να δούμε και απολύσεις. 

Μάλιστα, η δικογραφία ήδη βρίσκεται στα χέρια της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας με εντολή να κληθούν να διερευνήσουν τις καταγγελίες ότι οι απεργοί φέρονται να πληρώνονται τις ημέρες απεργίας, γιατί δήλωναν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αν διαπιστωθεί η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται ακόμη και απόλυσή τους.

Νωρίτερα λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που έδωσε προθεσμία μιας μέρας στους απεργούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις (σ.σ. η απεργία στο Μετρό έχει δις κριθεί παράνομη) ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επίταξη και τις απολύσεις.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν επίσης σε υψηλούς τόνους. Δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

«Εμείς στο τελεσίγραφο του Κεδίκογλου απαντάμε οτι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι άλλο, τα έχουμε χάσει όλα. Θα αντισταθούμε, ας έρθει να μας συλλάβει. Είμαστε αποφασισμένοι, ο κόσμος είναι μαζί μας. Εγώ έχω ζήσει και άλλες εποχές της 7ετιας της χουντας, αυτοί είναι χειρότεροι από τη χούντα. Ας βγάλουν και τα τανκς, θα αντισταθούμε", δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags