11/03/11 - 13:28

Πυρκαγιά σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία

Κορυφώνεται η αγωνία για την κατάσταση στην Ιαπωνία μετά την είδηση για φωτιά που ξέσπασε σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Οναγκάουα.

Πυρκαγιά σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία
48.796views 0shares

Πρόκειται για το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tohoku Electric Power Co στη βορειανατολική Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, ενώ άλλα τέσσερα είχαν κλείσει με ασφάλεια.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, που κηρύσσεται όταν υπάρχει επιβεβαίωση διαρροής ραδιενέργειας από ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο ή όταν ένα σύστημα ψύξης αντιδραστήρα παρουσιάσει βλάβη.

Αντίθετα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ ανέφερε ότι τα τέσσερα Ιαπωνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια διέκοψαν τη λειτουργία τους με ασφάλεια.

Η IAEA, η οποία εδρεύει στη Βιέννη, ανέφερε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες για το ποιες χώρες και ποιες πυρηνικές εγκαταστάσεις ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω του τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr