Facebook Pixel Κλονίζονται οι ΗΠΑ
Life
| 2010-12-29 11:31:00

Κλονίζονται οι ΗΠΑ

Κλονίζονται οι ΗΠΑ

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας πολλές Πολιτείες της Αμερικής. Πρωτοφανή καιρικά φαινομένα, έχουν "παραλύσει" τον Ατλαντικό.

Πάνω από 12.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα την Τρίτη στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, ορισμένα για περισσότερο από 24 ώρες, την επομένη της χιονοθύελλας που παρέλυσε το βορειοανατολικό τμήμα της αμερικανικής ηπείρου... Στο σύνολο των επαρχιών στον Ατλαντικό, η κατάσταση επιστρέφει σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα, ειδικά στα αεροδρόμια, ενώ το χιόνι και ο αέρας έχουν μειωθεί πολύ.

Έως 40 εκατοστά χιονιού έπεσαν στο βόρειο Νιου Μπράνσγουικ, ενώ σε ορισμένα τμήματα της Νέας Σκοτίας και τη Νέας Γης έπεσαν περίπου 50 χιλιοστά βροχής, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 150 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά.

Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νιού Μπράνσγουικ και ένα μέρος της νήσου του Πρίγκιπα Εδουάρδου, οι χιονοπτώσεις μετατράπηκαν σε βροχοπτώσεις και μετά πάλι σε χιονοπτώσεις, μετατρέποντας τους δρόμους σε παγοδρόμια.
Ένας οδηγός σκοτώθηκε σε μετωπική σύγκρουση στη νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του.
Ενώ η θύελλα άρχισε να ανεβαίνει προς τη Νέα Γη, η κατάσταση επανήλθε στο φυσιολογικό στους αερολιμένες της περιοχής, κυρίως στο Χάλιφαξ, όπου μόνο λίγες καθυστερήσεις σημειώθηκαν την Τρίτη το πρωί.
Τη Δευτέρα, η παράλυση των αεροδρομίων της περιοχής και εκείνων της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ είχε προκαλέσει εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων τόσο στο Τορόντο όσο και στο Μόντρεαλ.

Οι διακοπές ρεύματος έγιναν κυρίως στο Νιού Μπράνσγουικ, αλλά επηρέασαν επίσης αρκετές χιλιάδες σπίτια στη γειτονική επαρχία της Νέας Σκοτίας και στη νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις επιχειρήσεις ηλεκτρισμού.

Η καταιγίδα αυτή, η τέταρτη από τις αρχές Δεκεμβρίου, έπληξε τις καναδικές επαρχίες στο Ατλαντικό, δεν ήταν όμως τόσο ισχυρή όσο και η προηγούμενη, η οποία προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα ζημιές πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στο Νιου Μπράνσγουικ, όπου αποβάθρες και βάρκες καταστράφηκαν από τη θαλασσοταραχή.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags