Facebook Pixel Στη Χιλή το τσουνάμι
Life
| 2011-03-12 09:53:00

Στη Χιλή το τσουνάμι

 Στη Χιλή το τσουνάμι

Το παλιρροϊκό κύμα που δημιουργήθηκε από τη σεισμική δόνηση των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανοικτά της Ιαπωνίας έφθασε, στη διάρκεια της νύκτας, στη Χιλή...

έχοντας διανύσει ένα ταξίδι 24 ωρών, χωρίς να δημιούργήσει προβλήματα ως απόρροια του μικρού κυματισμού του.

«Τα πρώτα κύματα από το τσουνάμι έφθασαν στα παράλια της Αρίκα, της Ικίκε, της Αντοφαγάστα, στα βόρεια της χώρας, σε απόσταση 1.100 χλμ από το Σαντιάγο, προκαλώντας ελαφρές διακυμάνσεις στο επίπεδο της θάλασσας» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ροδρίγο Ινσπέτερ στις 06:00 (ώρα Ελλάδας).

Όσον αφορά τις νήσους του Πάσχα, το πρώτο χιλιανό έδαφος που επλήγη από τα κύματα, σε απόσταση 3.500 χλμ από τις ηπειρωτικές ακτές της χώρας, «η εκτίμηση είναι πως οι ακολουθίες κυμάτων έχουν περάσει» τόνισε ο Χιλιανός υπουργός Εσωτερικών. Τα κύματα έφθασαν σε ύψος το 1,16 μ. πάνω από το κανονικό επίπεδό τους και δεν προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Ο συναγερμός για το τσουνάμι ενδέχεται να αυξηθεί μέσα στο επόμενο δίωρο για προληπτικούς λόγους στη μικρή νήσο με τους 4.000 κατοίκους. Ήδη το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει απομακρυνθεί από τις παράλιες ζώνες από χθες το απόγευμα, προς το αεροδρόμιο Ματάβερι, σε ύψος 45 μ από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στην κυριότερη πόλη της νήσου Άνγκα Ρόα.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags