Facebook Pixel «Εκφράζω την υποστήριξή μου στους Ιάπωνες»
Life
| 2011-03-12 10:59:00

«Εκφράζω την υποστήριξή μου στους Ιάπωνες»

«Εκφράζω την υποστήριξή μου στους Ιάπωνες»

Ο Ντομνίκ Στρος-Καν δηλώσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο αντίδρασης των Ιαπώνων στο σεισμό και την εθνική τους αλληλεγγύη.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομνίκ Στρος-Καν έφθασε την Παρασκευή στην Ιαπωνία, λίγη ώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

«Έφθασα στην Ιαπωνία για μία επίσκεψη που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα των επαφών μου, λίγη ώρα κατόπιν του σεισμού, και είμαι ιδιαίτερα συντετριμμένος για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, που αυτός προκάλεσε», τονίζεται στο βραχύ ανακοινωθέν του.

«Βρίσκομαι σε επαφή με την ιαπωνική κυβέρνηση και της εκφράζω τη συντριβή και την υποστήριξή μου. Ο τρόπος με τον οποίον οι Ιάπωνες αντιδρούν απέναντι σε τούτην την τραγωδία με έχει εντυπωσιάσει βαθύτατα, όπως επίσης και το αίσθημα εθνικής αλληλεγγύης που έχει γεννηθεί», προσθέτει ο Στρος-Καν.

Το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει στις αρχές του μηνός πως ο διευθυντής του θα βρισκόταν στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου «για συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του στην Ασία και επίσης για συνομιλίες σχετικά με θέματα που αφορούν την G20.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags