Facebook Pixel Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-12 11:10:00

Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία έκρηξη έγινε αισθητή στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, όπως αναφέρει το πρακτορείο Τζίτζι, ο οποίος είχε υποστεί βλάβες από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ.

Παράλληλα, η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, τονίζοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές υψηλώτερα από το κανονικό.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ μετέδωσε ότι ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πληγέντος από τον σεισμό πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1 καταστράφηκε από την έκρηξη, ενώ η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.

Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος) και πολλοί εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό.

Οι αρχές καλούν μέσω τηλεόρασης τον κόσμο να κλεισθεί στα σπίτια του και να ασφαλίσει τα παράθυρά του σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα, καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι, αλλά και το σώμα τους, ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags