Facebook Pixel Τα ελληνικά διόδια του Πέρεθ!
Life
| 2011-03-12 11:29:00

Τα ελληνικά διόδια του Πέρεθ!

Τα ελληνικά διόδια του Πέρεθ!

Μέρος των εισπράξεων από τα ελληνικά διόδια καταλήγουν στην τσέπη του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ! Eμπλοκή του 64χρονου κατασκευαστή σε έργα που αφορούν τη χώρα μας.
 

Το όνομα του Φλορεντίνο Πέρεθ έχει ταυτιστεί με την μεγάλη του αγάπη, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 64χρονος μπίζνεσμαν με περιουσία που φτάνει τα 1,9 δισ. ευρώ χρηματοδοτεί αφειδώς τους "μερένγκες" με μεταγραφές που έχουν γράψει ιστορία (Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά, Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο Ναζάριο, Μπέκαμ), ενώ δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να φέρει και τον ακριβοθώρητο Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Πέρεθ εκτινάχθηκαν στα ύψη χάρη στην απόλυτα επιτυχημένη πορεία του ως επικεφαλής του κατασκευαστικού κολοσσού ACS εδώ και 28 χρόνια.

Η εταιρεία ACS έχει αναλάβει την κατασκευή έργων ακόμη και στην Ελλάδα, όπως είναι η Ιόνια Οδός αλλά και ο Οδικός Άξονας Κεντρικής Ελλάδας!

Συγκεκριμένα το αφεντικό της "Βασίλισσας" κατέχει το 33% της Ιονίας Οδού και ως εκ τούτου είναι ένας από τους ευνοημένους των διοδίων καθώς εισπράττει προκαταβολικά το μερίδιο του.

Παρότι η Ισπανία δέχθηκε καίριο πλήγμα και στον κατασκευαστικό τομέα λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Φλορεντίνο Πέρεθ όχι μόνο δεν πτοείται αλλά επενδύει και σε νέες συνεργασίες.

Ως ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ομίλου της χώρας του προχώρησε στην πρόταση για συνολική εξαγορά της γερμανικής Hochtief στην οποία μέχρι πρότινος κατείχε το 33,49% των μετοχών της.

Το αξιοσημείωτο είναι πως και σε τούτη την περίπτωση παρατηρείται άμεση σύνδεση με τη χώρα μας, αφού η Hochtief είχε αναλάβει την κατασκευή και την διαχείριση του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος". Παράλληλα λαμβάνει μέρος σε κοινοπραξίες που αφορούν στην κατασκευή και εκμετάλλευση εθνικών οδών.

Ο "ισχυρός άνδρας" των "μερένχες" έκανε μπάσιμο στον επιχειρηματικό χώρο το 1983 εξαγοράζοντας την "Construcciones Padrόs", μία ζημιογόνο κατασκευαστική εταιρεία της Καταλωνίας, την οποία συγχώνευσε εν συνεχεία με τρεις άλλες κατασκευαστικές εταιρείες. Από εκεί πριν από 14 χρόνια προέκυψε η ACS.

Ο Πέρεθ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 2000 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον προεδρικό θώκο της Ρεάλ Μαδρίτης φέρνοντας στο "Μπερναμπέου" τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αποχώρησε από τους Καστιγιάνους το 2006, ενώ επανεξελέγη το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε ασχοληθεί και με την πολιτική στο παρελθόν. Το 1979 αποτελούσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Μαδρίτης ενώ το 1986 πήρε μέρος στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος του Ανανεωτικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags