Facebook Pixel Λύση το θαλασσινό νερό για την ραδιενέργεια!
Life
| 2011-03-12 16:26:00

Λύση το θαλασσινό νερό για την ραδιενέργεια!

Λύση το θαλασσινό νερό για την ραδιενέργεια!

Με θαλασσινό νερό θα προσπαθήσουν να γεμίσουν τον αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη, προκειμένου να ψηθεί και να μειωθεί η πίεση της μονάδας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιουκίο Εντάνο, θα χρειαστούν πέντε με 10 ώρες μέχρι να γεμίσει το κέλυφος του αντιδραστήρα με θαλάσσιο νερό και περίπου 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

«Ο πυρηνικός αντιδραστήρας περιβάλλεται από ένα χαλύβδινο περίβλημα το οποίο περιβάλλεται από ένα κτίριο από τσιμέντο», είπε αρχικά ο Εντάνο και συνέχισε:

«Αποφασίσαμε να γεμίσουμε το περίβλημα του αντιδραστήρα με θαλασσινό νερό. Ο υπουργός Εμπορίου Καϊέντα μας έδωσε την εντολή να το κάνουμε. Με αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε βορικό οξύ για να αποφύγουμε την κρισιμότητα».

«Το τσιμεντένιο κτίριο κατέρρευσε. Ανακαλύψαμε ότι το περίβλημα του αντιδραστήρα δεν εξερράγη», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το περίβλημα του αντιδραστήρα δεν έχει υποστεί ζημιές. Η έκρηξη δεν σημειώθηκε μέσα στο περίβλημα του αντιδραστήρα και έτσι δεν διέρρευσε μεγάλο ποσοστό ραδιενέργειας έξω από τον αντιδραστήρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος, αναφέρθηκε στα αίτια της έκρηξης και εξήγησε ότι εξαιτίας του μειούμενου επιπέδου ψυκτικού ύδατος εκλύθηκε υδρογόνο το οποίο διέρρευσε στο κενό μεταξύ του κτιρίου και του περιβλήματος. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν το υδρογόνο αναμείχθηκε με το οξυγόνο που υπήρχε εκεί.

Διαβάστε ακόμη: Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags