Facebook Pixel "Πουλήστε για να σώσετε μισθούς και συντάξεις"
Life
| 2011-03-13 09:00:00

"Πουλήστε για να σώσετε μισθούς και συντάξεις"

"Πουλήστε για να σώσετε μισθούς και συντάξεις"

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ, και ο Όλι Ρεν συνιστά στην ελληνική κυβέρνηση την άμεση ανακοίνωση ενός μεγάλου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και πώλησης δημόσιας γης.

Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος σε θέματα Οικονομίας, λέει ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στο μνημόνιο Νο4.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Όλι Ρεν εκτιμά ότι το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι δέκα φορές οι περικοπές μισθών και συντάξεων του 2010. Επιπλέον, ο επίτροπος θεωρεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να πουληθούν δεν προσφέρουν κανένα έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτή η συγκέντρωση των 50 δισεκατομμυρίων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο Όλι Ρεν απάντησε ότι το πρόγραμμα είναι «φιλόδοξο αλλά εφικτό» και αποκάλυψε ότι η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει έναν κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων.

Ο Όλι Ρεν πιστεύει ότι η ιδιωτικοποιήσεις θα βελτιώσουν την εικόνα της Ελλάδας στις αγορές. Ο ίδιος λέει: «το μήνυμα προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ότι, πέρα από τις περικοπές του ελλείμματος, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα με τα οποία θα μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ. Επίσης, η ιδιωτικοποίηση θα φέρει ξένα κεφάλαια και θα συμβάλει στην αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού».

Κλείνοντας, ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αν και «υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags