Facebook Pixel ΕΔΕ για εθνικιστικά συνθήματα σε στρατόπεδο
Life
| 2011-03-13 20:42:00

ΕΔΕ για εθνικιστικά συνθήματα σε στρατόπεδο

ΕΔΕ για εθνικιστικά συνθήματα σε στρατόπεδο

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου, μετά τις καταγγελίες του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων "Σπάρτακος" για φασιστικά-εθνικιστικά τραγούδια, τα οποία αναγκάζονται να τραγουδούν οι φαντάροι κατόπιν εντολών των εκπαιδευτών τους.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί πριν από περίπου 15 ημέρες από το Δίκτυο "Σπάρτακος", όταν φαντάροι βγήκαν παραπονούμενοι στην αναφορά και ακολούθησαν δημοσιεύσεις καταγγελτικών επιστολών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες σε πολλές πρόβες για την παρέλαση, οι φαντάροι αναγκάζονταν να τραγουδάνε εθνικιστικά τραγούδια όπως, «Θα πάμε στην Αγιά Σοφιά, θα βγάλουμε την ημισέληνο και θα βάλουμε τον σταυρό».

Όταν σύμφωνα με το Δίκτυο, φαντάροι στον 4ο λόχο παραπονέθηκαν, "ο εκπαιδευτής έμεινε έκπληκτος παραπέμποντας στον υπεύθυνο αρχιλοχία, ο οποίος είναι προφανώς ο εμπνευστής αυτής της κακόγουστης χορωδίας. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός έδωσε συνέχεια στο θέμα βρίζοντας το φαντάρο που διεκδίκησε το αυτονόητο, ενώ του είπε «φύγε από εδώ, μου θυμίζεις κομμουνιστή».

Τώρα, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και την απόφαση για διενέργεια ΕΔΕ, στην αναφορά του Κ.Ε.Ν διαβάστηκε διαταγή με τα συνθήματα που επιτρέπονται:

1] ηθικόν ακμαιότατον
2]. λόχος δύναμη
3] αντοχή ατελείωτη

Θέμα είχε δημιουργηθεί και πέρυσι όταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, άνδρες των Ο.Υ.Κ φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα .

Πηγή: lifo.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags