14/03/11 - 14:14

Επιασαν τρία κορυφαία στελέχη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, αναζητούν οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη τα ξημερώματα επτά νεαρών που φέρονται ως μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Επιασαν τρία κορυφαία στελέχη των «Πυρήνων της Φωτιάς»
39.604views 0shares

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Γιώργος Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο, τρία δηλαδή από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, αλλά και άνθρωποι που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τη Σέχτα, κάνει τους αστυνομικούς ιδιαίτερα αισιόδοξους.

«Περιμένουμε να μιλήσουνε τα όπλα. Τα δύο καλάζνικοφ, τα έξι πιστόλια και το ένα περίστροφο έχουν μπει στο μικροσκόπιο και περιμένουμε τα αποτελέσματα της βαλλιστικής για να δούμε τι συμβαίνει», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Μέχρι στιγμής καλάζνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι πυρήνες αλλά μόνο η Σέχτα...».

Οι επτά συλληφθέντες, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες κρατούν το στόμα τους κλειστό. Αρνούνται να δώσουν αποτυπώματα για να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους και έτσι όλο το βάρος των αστυνομικών πέφτει στα δύο διαμερίσματα γιάφκες στη Νέα Ιονία Βόλου και στο Χολαργό.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο Βόλο, το σπίτι είχε ενοικιαστεί πριν από ενάμισι χρόνο, ενώ στο Χολαργό τον περασμένο Αύγουστο. Εκεί, σύχναζαν οι συλληφθέντες ενώ έκρυβαν και ένα μεγάλο μέρος από το οπλοστάσιο τους. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί τα ευρήματα οδηγήσουν σε νέους δρόμους που έχουν να κάνουν με την εξάρθρωση και της Σέχτας Επαναστατών.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιεί η οργάνωση για την κατασκευή των φονικών πακέτων-βομβών, οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπάρχει και άλλοι διαμέρισμα – γιάφκα που δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι έφοδοι της Αστυνομίας

Στις 3 τα ξημερώματα, δεκάδες αστυνομικοί κύκλωσαν και στη συνέχεια εισέβαλλαν στο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελλησπόντου και Σαγκαρίου στη Νέα Ιωνία Βόλου και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα) που εκείνη τη στιγμή κοιμόντουσαν ενώ στις ντουλάπες του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καλάζνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, περούκες, φάροι περιπολικών, ασύρματοι, στολές αστυνομικών και άλλα σύνεργα μεταμφίεσης.

Την ίδια ώρα μια ακόμη επιχείρηση αυτή τη φορά σε διαμέρισμα στην οδό Ορφέως στο Χολαργό βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Δύο άτομα (ένας άνδρας και μια γυναίκα) συνελήφθησαν, όμως μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκαν όπλα.

Αξίζει να τονισθεί ότι η άκρη του νήματος για τον εντοπισμό των δύο γιαφκών, βρέθηκε πριν από περίπου δύο μήνες μετά από έφοδο των αρχών στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας. Εντός των επομένων ωρών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: protothema.gr