Facebook Pixel «Μπλόκο» Καντάφι στη Ρωσία
Life
| 2011-03-14 14:28:00

«Μπλόκο» Καντάφι στη Ρωσία

«Μπλόκο» Καντάφι στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απαγόρευσε σήμερα στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι και στην οικογένειά του να πάνε στη Ρωσία, καθώς και να διεξάγουν εκεί χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. 

Το διάταγμα αυτό περιλαμβάνει ένα κατάλογο 16 προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στη ρωσική επικράτεια ή η διέλευση μέσω αυτής.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης την κόρη, τους επτά γιους και τον εξάδελφο του Καντάφι, καθώς και τον Λίβυο υπουργό Άμυνας και άλλους υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς που έχουν «στενές σχέσεις με το καθεστώς».

Η απαγόρευση διεξαγωγής χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία αφορά έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο συνταγματάρχης, η κόρη του Αΐσα και τέσσερις από τους γιους του.

Επίσης, απαγορεύονται οι εξαγωγές στη Λιβύη όλων των προϊόντων, τα οποία συνδέονται με στρατιωτικές δραστηριότητες ή στρατιωτικούς σκοπούς.

Επιπλέον η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επιθεωρεί κάθε φορτίο που κατευθύνεται στη Λιβύη ή προέρχεται από τη χώρα αυτή εφόσον έχει λόγους να πιστεύει ότι το εν λόγω φορτίο περιέχει προϊόντα που έχουν απαγορευθεί από το Κρεμλίνο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το διάταγμα αυτό απαντά στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον ΟΗΕ σε βάρος του καθεστώτος του Καντάφι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags