Facebook Pixel Χειροπέδες σε λογίστρια για εκβιασμό
Life
| 2011-03-15 00:58:00

Χειροπέδες σε λογίστρια για εκβιασμό

Χειροπέδες σε λογίστρια για εκβιασμό

Χειροπέδες σε μια 38χρονη λογίστρια που ζητούσε χρήματα από πρώην πελάτισσά της για να της επιστρέψει αρχεία της επιχείρησής της φόρεσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Η εκβιάστρια πιάστηκε στα πράσα όταν έπαιρνε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από το υποψήφιο θύμα της.

Η γυναίκα που, όπως είναι φυσικό, κατηγορείται τώρα για εκβίαση συνελήφθη στην περιοχή της Ανάληψης από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από την καταγγελία που έκανε μία ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας τροφίμων, ότι η 38χρονη, η οποία κατά το παρελθόν εργαζόταν ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου που χειριζόταν τις οικονομικές και φορολογικές υποθέσεις της επιχείρησής της, αρνιόταν να επιστρέψει τα αρχεία της επιχείρησης αν προηγουμένως δεν της κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Η 39χρονη επιχειρηματίας αντιμετώπιζε τον κίνδυνο επιβολής προστίμου ύψους 100.000 ευρώ αν δεν κατέθετε έγκαιρα τα συγκεκριμένα αρχεία στην εφορία.

Μάταια όμως προσπαθούσε να πείσει τη λογίστρια να σταματήσει να την απειλεί. Ετσι, μην μπορώντας να βρει λύση στο πρόβλημά της και έχοντας κυριευτεί από πανικό, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Στη συνέχεια έκλεισε ραντεβού με την 38χρονη για να της παραδώσει δήθεν τα χρήματα που της είχε ζητήσει, έχοντας φυσικά προηγουμένως ενημερώσει τους αστυνομικούς για την ώρα και τον τόπο της συνάντησης.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν μεσημεριανές ώρες στην περιοχή της Ανάληψης, την ίδια στιγμή που άνδρες της αστυνομίας είχαν ακροβολιστεί στο σημείο δίχως να γίνουν αντιληπτοί από την 38χρονη.

Την ώρα, λοιπόν, που η λογίστρια έπαιρνε από την καταγγέλλουσα το χρηματικό ποσό που είχε ζητήσει, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος της λογίστριας σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και στη συνέχεια αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό, λόγω και της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα, τα κρούσματα απάτης και εκβίασης αυξάνονται συνεχώς, με τους επιτήδειους να σκαρφίζονται πολλά και διάφορα κόλπα για να γεμίζουν τις τσέπες τους.

Πηγή: Thebest.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags